Stejně jako detektiv Kolombo pátrejte ve vašem šálku po chutích kávy z Kolumbie. Pod tóny hořké čokolády se může skrývat nečekané tajemství. Podobně jako detektivka vás může tato káva překvapit nečekaným závěrem.
Jak je káva upražena?
Káva je upražena na úrovni středně tmavého pražení s respektem k jejímu přirozenému chuťovému potenciálu. Na začátku doušku můžete cítit decentní přirozenou aciditu, která přechází do příjemných dominujících hořkýchsladkých tónů, jež vám zůstanou na jazyku. Budete si chtít vychutnat další doušek a užít si tento harmonický koncert chutí znovu a znovu…
Nejlépe vynikne při přípravě espressa v pákovém i automatickém kávovaru, v moka konvičce a nezklame ani milovníky českého turka. Zkusit ji můžete samozřejmě i na filtr, ale očekávejte těžší, plnou chuť a hořké tóny ve vašem šálku.
Při tomto stylu pražení se mohou na povrchu zrn začít objevovat malé olejové skvrny, které však nejsou na závadu.
Naše doporučení: Nejlepší chuťový zážitek káva skrývá zhruba od 10. dne do 2. měsíce od data pražení. Samozřejmě za podmínek správného skladování – v suchu, temnu, bez přístupu vzduchu.