Kostarika, káva, v jejíž chuti najdete kombinaci čokolády a zralého ovoce. Na začátku vás okouzlí svěží ovocná chuť, která přechází do příjemné hořkosti. Tu si chcete v ústech rozhodně ponechat. Nebo se napijete znovu a celý proces zopakujete.
Detailnější informace pro zvídavé 🙂
Název: Costa Rica SHB EP La Pastora Tarrazu
Oblast: Tarrazu
Nadmořská výška: cca 1200 – 1900 m.n.m.
Zpracování: Mokré
Jak je káva upražena?
Káva je upražena na úrovni středně tmavého pražení s respektem k jejímu přirozenému chuťovému potenciálu. Na začátku doušku můžete cítit decentní přirozenou aciditu, která přechází do příjemných dominujících hořkýchsladkých tónů, jež vám zůstanou na jazyku. Budete si chtít vychutnat další doušek a užít si tento harmonický koncert chutí znovu a znovu…
Nejlépe vynikne při přípravě espressa v pákovém i automatickém kávovaru, v moka konvičce a nezklame ani milovníky českého turka. Zkusit ji můžete samozřejmě i na filtr, ale očekávejte těžší, plnou chuť a hořké tóny ve vašem šálku.
Při tomto stylu pražení se mohou na povrchu zrn začít objevovat malé olejové skvrny, které však nejsou na závadu.
Naše doporučení: Nejlepší chuťový zážitek káva skrývá zhruba od 10. dne do 2. měsíce od data pražení. Samozřejmě za podmínek správného skladování – v suchu, temnu, bez přístupu vzduchu.




